Almanya’da İlk Çalışma Ziyareti Gerçekleştirildi
20-24 Haziran 2022 tarihleri arasında Almanya’da düzenlenen ilk çalışma ziyareti başarıyla tamamlandı. Proje kapsamında 10 katılımcının yer aldığı program, yenilenebilir enerji sektörünün önde gelen kuruluşlarından alınan bilgilerle projeye önemli katkılar sağladı.
Program, yenilenebilir enerjinin çeşitli siyasi düzeylerde desteklenmesi, enerji politikası reformları ve enerji güvenliği konularının ele alındığı Bundesverband Erneuerbare Energien (BEE) ziyareti ile başladı. Katılımcılar daha sonra Alman Biyogaz Derneği (FV Biogas) ile bir araya gelerek biyogaz teknolojisinin sistem kararlılığını artırmadaki rolünü ve iş birliği olanaklarını keşfettiler. Delegasyon, güneş enerjisinin maliyet etkinliği ve uluslararası pazarlardaki yeri hakkında görüşmelerin yapıldığı Bundesverband Solarwirtschaft (BSW) ziyareti ile programı sürdürdü.
Program boyunca katılımcılar yenilenebilir enerjinin pratik uygulamaları hakkında bilgi edindi. 21 Haziran’da Berlin’in atık yönetim şirketi BSR tarafından organik atıkların biyometana dönüştürüldüğü Ruhleben Biyogaz Tesisi’ni ziyaret ettiler. Bu dönüşüm süreci, dizel kullanımını önemli ölçüde azaltmakta. Günün ilerleyen saatlerinde, Helmholtz-Zentrum Berlin (HZB) ziyaret edildi ve katılımcılar, 2050 yılına kadar iklim nötr binaların geliştirilmesi için bina entegre fotovoltaikler (BIPV) hakkında bilgi aldı. Programın devamında, katılımcılar Yenilenebilir Enerji Akademisi AG (RENAC) ve Enerji Depolama Sistemleri Derneği (BVES) tesislerini gezerek eğitim programları ve enerji depolama teknolojileri hakkında bilgi edindiler. Ziyaret, SUNfarming GmbH-ARI PV, Alman Enerji Ajansı (dena) ve yenilenebilir enerji teknolojilerinde yenilikçi bir merkez olan Berlin EUREF Kampüsü ziyaretleri ile sona erdi. Bu ziyaretler, Türkiye’nin yenilenebilir enerji sektörünün geliştirilmesine yönelik güçlü bir temel oluşturarak katılımcıların yenilenebilir enerji uygulamaları konusundaki bilgilerini pekiştirdi.